Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Grootschalige promotieactie tapijt

Begin september begint een grote promotieactie voor tapijt. In een 32 pagina’s tellende ‘special’ zullen een groot aantal tapijtleveranciers zich presenteren aan de Nederlandse consument. Het blad wordt in een oplage van 400.000 verspreid via consumentenbladen en detaillisten.

Detaillisten worden op dit moment warm gemaakt voor de actie die dit najaar begint. Er zijn naar hen flyers verzonden waarin de actie wordt uitgelegd, te zien is hoe het blad er uit zal gaan zien en het geeft de mogelijkheid om het blad ‘Zo mooi is tapijt’ te bestellen. ‘Dat wordt massaal gedaan. Er zijn er inmiddels al bijna 250.000 besteld’, laat Hanneke van Doorn van Modint weten. Onder de paraplu van brancheorganisatie Modint zitten de meeste Nederlandse leveranciers van tapijt en vrijwel alle leden doen mee, vertelt Van Doorn. Alle participanten krijgen aandacht in het te verspreiden magazine

Fysiek én online magazine
Met het blad wordt de ‘de consument geïnspireerd en geënthousiasmeerd om meer tapijt te kopen’, zo laat Modint in een persbericht weten. De inhoud wordt ingevuld door de redactie van een drietal consumentenwoonbladen. 
Naast het blad wordt eind juni de site www.zomooiistapijt.nl gelanceerd met inspiratie, ideeën, veel beeldmateriaal en een overzicht van deelnemende winkeliers. In augustus komt er een interactief  tapijtmagazine dat wordt gemaakt in samenwerking met de woonbladen die ook het papieren magazine maken. Later dit jaar en in 2013 volgen advertorials, redactionele artikelen en  banners op websites.
Met de grootschalige actie willen de tapijtleveranciers hun product promoten want de markt voor tapijt loopt al jaren terug en met name jongeren kennen het product nauwelijks, zo stellen de leveranciers.

Belangstelling detaillisten
De detaillisten worden sterk betrokken bij de komende activiteiten en de effecten zijn daarvan al zichtbaar, zo laat Van Doorn weten. ‘We zien het aan de bestellingen voor het magazine. Het magazine is beschikbaar in pakketten van 50, 150 of 100 stuks en bij afname van 1000 stuks of meer kunnen winkeliers hun eigen logo en adres laten meedrukken. We hebben al bestellingen binnen van mensen die er 5000 of zelfs 20.000 willen hebben. Zij claimen een bepaald postcodegebied dat ze willen bewerken.’

Meer informatie:  www.tapijtnet.nl/zomooiistapijt

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten