Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Grote e-tailers Westwing en Home24 tonen groeiambities

Online meubelretailer Westwing wil naar de beurs om groeigeld op te halen. Zusterbedrijf Home24 stelt zich ten doel om Ikea van de troon te stoten als nummer 1. Beide online retailers zijn opgezet door de Duitse gebroeders Samwer, tevens oprichters van Zalando.

Westwing wil naar de beurs, zo werd onlangs bekend gemaakt. Het twee jaar geleden opgerichte Westwing noemt zichzelf een ‘online shoppingclub’ waarbij je ’lid’ moet worden om te kunnen kopen. Maar om toegang te krijgen tot het ‘besloten verkoopplatform’ is een online inschrijving in een minuut geregeld. Hiervoor krijg je iedere dag aanbiedingen met volgens Westwing kortingen van 40 tot 70%. In Nederland zijn inmiddels 400.000 leden.

Groei Westwing
In Nederland wil Westwing.nl marktleider worden binnen de online woonbranche, zo liet de Nederlandse managing director Itai Gross kortgeleden weten. Daartoe kreeg het bedrijf onlangs een kapitaalinjectie van 72 miljoen euro. De grote broer in Duitsland pakt het nog grootster aan en naar verwachting gaat het bedrijf dit najaar naar de beurs om geld op te halen voor verdere groei. Dat zal wel lukken want investeerders hebben geloof in de activiteiten van de Samwer broers die naast Westwing al vele andere online bedrijven opzetten met hun start up Rocket Internet.

Ambitie Home24
Onder de paraplu van Rocket Internet schoot de afgelopen jaren Zalando omhoog en met de online meubelshop Home24 hebben de Samwers grote ambities. Zeer recent werd gestart met de bouw van een gigantisch distributiecentrum in Duitsland van waaruit heel Europa zal worden beleverd. Home24 is van plan Ikea als nummer 1 van de sokkel duwen, zo is de bedoeling. Home24 moet een ‘categorie killer’ voor meubelen worden waarbij anderen worden vermorzeld. Voor 2017 staat een omzet gepland van 2 miljard euro en wordt een marge beloofd van 17,3%. Dat is zacht gezegd nogal ambitieus want in 2012 leed Home24 een verlies van 40 miljoen euro en vorig jaar was dat 43 miljoen. Volgens het Duitse blad Manager Magazin verslikt Home24 zich in de specifieke problemen van de meubelindustrie en heeft de online speler te maken met leverproblemen, reclamaties en gedoe met retouren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten