Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Habitat terug in Nederland

Het Britse interieurmerk Habitat keer terug in Nederland. De winkel Loods 5 in Zaandam gaat op bescheiden schaal producten van Habitat verkopen. Later volgt uitbreiding van het assortiment.

Vanaf half zijn juli producten van Habitat verkrijgbaar bij Loods 5 in Zaandam. In eerste instantie zal het vooral om keukenspullen gaan, de bedoeling is dat later dit jaar er ook meubels bij komen. Bij Loods 5 zal in eerste instantie 80 m2 worden vrijgemaakt.

Innovatief en functioneel design
Het Britse merk begon in 1989 in Nederland, maar ging begin 1999 failliet. Habitat werd in die tijd vergeleken met Ikea vanwege het assortiment en de uitstraling, maar was een stuk duurder dan de Zweedse retailer en kwalitatief beter. Bij Loods zijn ze blij met de komst van het merk. ‘Habitat staat bekend om hun betaalbare, innovatieve en functionele design. Het unieke concept van hun meubels en accessoires past goed in onze formule’, meent commercieel manager Diederick Schnitger van Loods 5.

Engelse oorsprong
Habitat werd in 1964 opgericht door Terence Conran die naam maakte met frivole en betaalbare meubelen toen in Engeland de meubelen duur en klassiek waren. In de jaren zeventig werd de eerste winkel op het continent geopend in Parijs en in 1981 ging het bedrijf naar de beurs. Daarna volgden fusies met diverse andere bedrijven en kwamen er onder ander vestigingen in Duitsland, Spanje en Nederland. Vanaf 1992 behoorde Habitat tot de Ikano groep van Ingvar Kamprad, oprichter en eigenaar van Ikea. Succes bleef echter uit en jarenlang kwakkelde het bedrijf. In 2009 werd Habitat verkocht en in 2011 gebeurde dat nogmaals.

Internationale vestigingen
In thuisland Engeland is Habitat een bescheiden speler; er zijn vijf winkels en zo’n 200 shop-in-shops. Op het vasteland doet Habitat het beter. Er zijn 3 vestigingen in België, een in Luxemburg, vijf in Duitsland, zes in Spanje en liefst 25 in Frankrijk waarbij er alleen in Parijs al een vijftal winkels gevestigd zijn. In alle landen is een webshop. Habitat als kenmerkend logo een huisje met daarin een hart.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten