Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Halfjaarcijfers Beter Bed hogere omzet, minder winst

De omzet van Beter Bed steeg in het eerste halfjaar met 15,4% naar 112,4 miljoen euro. De nettowinst daalde van 4,1 naar 2,2 miljoen euro. De retailer uit Uden gaat meer samenwerken met toeleveranciers en zet stappen op het gebied van duurzaamheid.
 


Hoewel de omzet steeg en tegelijkertijd de winst daalde, toont ceo John Kruijssen zich optimistisch bij de publicatie van de halfjaarcijfers. 'We hebben bewezen dat onze propositie aansluit bij de wensen van de klanten en mensen erkennen steeds meer het belang van slaap voor hun gezondheid. Met ons sterke winkelnetwerk en voortdurend groeiende online aanwezigheid, blijven we ervan overtuigd dat we de huidige uitdagingen aankunnen die worden veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, inflatie, recessie, stijgende grondstofprijzen en moeilijke arbeidsmarkt.'

Experience store
Eind vorig jaar in Groningen geopende 'experience store' (vol met technische snufjes, veel 'beleving' en een relatief groot duurzaam assortiment) doet het volgens Kruijssen goed. Later dit jaar komt er een tweede winkel bij volgens dit concept waarbij het niet zozeer draait om de producten, maar om een goede nachtrust. In deze winkel plus een elftal andere is geëxperimenteerd met een Beter Slapen ID, een apparaatje waarmee op basis van gegevens een slaapadvies kan worden gegeven. Dit lijdt tot een hogere verkoop en voor september dit jaar zullen nog dertig andere filialen met zo'n apparaat gaan werken.

Duurzaamheid
Duurzaamheid wordt een steeds breder thema. De winkel in Groningen is voorzien van zonnepanelen, er wordt gewerkt aan elektrificering van het wagenpark en ook de te verkopen producten worden duurzamer.. Dit voorjaar werd onder het label van M line een circulaire matras gelanceerd, volledig herbruikbaar omdat (los van de pocketveren) de gehele matras is gemaakt van polyester dat makkelijk is te recyclen. Dochterbedrijf DBC gaat samenwerken met de Franse matrassenproducent Adova die onder meer Simmons matrassen produceert. DBC neemt van hen een recyclebare matras op in het assortiment.

Samenwerkingen
Beter Bed maakt werk van achterwaartse integratie en en heeft een belang genomen in de Poolse boxsopringfabrikant Bovelli, een toeleverancier waarmee al langer wordt samengewerkt. Ook is er een joint venture gesloten met de Belgisch bedden- en matrassenfabrikant Veldeman Bedding, een bedrijf dat al jaren bezig is met vergroening van de productie. Met deze samenwerkingen denkt Beter Bed de productie verder te kunnen opschalen. Daarvoor wordt het distributiecentrum in Uden uitgebreid.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten