Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Handed By maakt doorstart na faillissement

Handed By, leverancier van kleurrijk vlechtwerk voor huis-, tuin- en keukengebruik, is na een faillissement gekocht door de vorige eigenaren. Zij zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam.

Medio juli ging Handed By failliet. Het bedrijf is van de curator gekocht door vorige eigenaren Pauline Grünberg & Rico Kwaaitaal. Zij leidden het bedrijf van 2002 tot eind 2011, maakten het tot een merk en verkochten Handed By in 2011. Nu, ruim anderhalf jaar later, zijn zij opnieuw eigenaar en zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam. Mede-eigenaren zijn Pim Witteveen met zijn vrouw. Witteveen, nog tot eind deze maand marketing & sales manager bij Eijffinger, laat weten ‘eens in het leven de kans te krijgen een andere weg in te kunnen slaan’ en kiest voor het ondernemerschap.

Kleurrijk en vrolijk
Handed By is ontwikkelaar, designer, groothandel en fabrikant ineen en levert gevlochten manden, tassen en andere ‘opbergproducten’ in veelal kleurrijke variaties en een vrolijke uitstraling. Onder de vorige eigenaren is dat geheel wat verwaterd. De nieuwe eigenaren, die het merk groot maakten, zijn vastbesloten weer een duidelijk beeld naar buiten uit te dragen. Naast de producten zelf slaat dat ook op de productiewijze. De producten van Handed By worden handgemaakt (‘handed by’) van gerecycled materiaal in diverse Derde Wereldlanden. Een ‘eerlijke’ prijs, geen kinderarbeid en kleinschalige productie zijn hierbij sleutelwoorden.

Handafdruk
Witteveen, net terug van de beurs Tendence in Frankfurt, zegt dat sommige klanten blij verrast waren de oude, vertrouwde gezichten te zien. ‘We staan nu aan de vooravond van Maison & Objet en hopelijk komen daar ook positieve reacties. We zullen in de toekomst veel aan productontwikkeling doen en blijven trouw aan onze principes. En zeker het logo, de bekende afdruk van dat handje – dat blijft.’

Meer informatie: www.handedby.nl
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten