Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Handige lounger. Of toch niet?

De Belgische designer Mathias de Ferm ontwierp voor fabrikant Joli de Wire collectie. Onderdeel daarvan is een zitbank/lounger met een gat erin. Handig om zo je telefoon of drankje bij de hand te hebben, maar niet steeds in de hand te hoeven houden.

De Wire collectie is een succesvolle serie meubelen van Mathias De Ferm. Hij ontwierp voor fabrikant Joli een tweetal tafels, diverse stoelen en een lounger. Deze zitbank kun je ook gebruiken als daybed, verzekert de ontwerper. Hij is dinsdag aanwezig op de Meubelbeurs Brussel want de lounger is genomineerd voor een Balthazar, een 12-liter fles champagne en tevens de naam voor een prijs die ieder jaar op de beurs wordt uitgereikt. Helaas, De Ferm wint net niet in de categorie 'Best of Belgium', maar wel even laten zien hoe zijn ontwerp zit. En hoe je er lekker in kunt luieren. En hoe multifunctioneel het ontwerp is.

Handig gat
In de rugleuning zit een behoorlijk gat wat het ontwerp een bijzondere uitstraling geeft, zeker als 'kaal' model. Maar ook bij een gestoffeerde versie is het gat zichtbaar. En bruikbaar. Handig als je de lounger buiten gebruikt – de gehele collectie is zowel geschikt voor binnen als buiten – en je een drankje bij hand wilt hebben of de telefoon, maar deze niet constant wil vasthouden. Dus ligt of staat zoiets op een tafeltje, maar kun je er vaak net niet bij als je een slokje wilt nemen of even de telefoon wilt opnemen omdat iemand net op het verkeerde moment belt. Je lag net zo lekker en nu moet je weer overeind komen – lastig.

Soepele coördinatie
Daarvoor is het gat uitermate handig, mits je het tafeltje achter de rugleuning goed hebt geplaatst. Joli-directeur John Ghekiere laat soepeltjes zien hoe hij de coördinatie tussen hoofd-hand-telefoon-gat goed beheerst en klanten weet te overtuigen van het gebruiksgemak.
De ontwerper zelf heeft er wat meer moeite mee en een glaasje champagne oppakken en naar de mond brengen blijkt lastig. 'Maar het ligt heerlijk', laat hij weten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten