Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Headlam neemt groothandel Dersimo over

Headlam heeft vloerengroothandel Dersimo overgenomen. Dersimo zal als dochteronderneming vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.'De aanpak, cultuur en doelgroep van Dersimo en Headlam Group passen goed bij elkaar en met deze overname zet Headlam Group een belangrijke stap in haar groeistrategie voor Nederland en Europa. Tevens wordt met deze overname de bedrijfsopvolging van Dersimo gewaarborgd', zo laat Headlam in een persbericht weten. Dersimo, gevestigd in Maassluis, zal van hieruit als zelfstandige dochteronderneming van de  Headlam Group vanuit Maassluis haar activiteiten in Nederland blijven voortzetten. Directeur Ton van Schijndel zal zijn functie bij Dersimo neerleggen en de dagelijkse leiding overdragen aan Marc Dubbeldam.

Productassortiment
Dersimo levert onder meer tapijt, tapijttegels, pvc, laminaat en linoleum en schoonloopmatten, zowel van diverse merken als onder eigen label. Headlam, afkomstig uit Engeland, profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa met vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Vanuit Zutphen wordt de Nederlandse markt bediend. Daarnaast zijn er afhaalcentra in Rotterdam en Houten. Binnenkort komt er ook een filiaal (Service Center) in Eindhoven.

Overnames
De overname van Dersimo is de tweede grote overname van een groothandel in korte tijd. Begin februari werden de groothandels Bosgoed en Forinn, met ieder vloerbedekking als belangrijk onderdeel van het assortiment, overgenomen door het Duitse bedrijf Uzin Utz Nederland, voorheen bekend als Unipro. Dit is onderdeel van het Duitse moederbedrijf Uzin Utz, leverancier van toebehoren voor het leggen van vloeren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten