Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heimtextil geeft centrale rol aan digitaal printen

Tijdens de beurs Heimtextil wordt extra aandacht gegeven aan digitaal printen, een specifieke techniek die zich razendsnel ontwikkelt. Naast de aanwezigheid van grote printers op de beursvloer is er ook ene congres over digitaal printen.

Het productievolume van digitaal geprinte stof stijgt jaarlijks met 25%. Mede hierom geeft Messe Frankfurt tijdens de beurs Heimtextil (14 t/m 17 januari) extra aandacht aan deze manier van stof bedrukken. In de centraal gelegen hal 4.0 zullen een aantal grote spelers op dit gebied aanwezig zijn om de laatste stand van de techniek te presenteren. Digitaal printen heeft diverse voordelen. Het werkt sneller en verbruikt minder grondstoffen, het geeft meer creatieve mogelijkheden aan designers en is flexibeler om dessins te ontwerpen en aan te passen en door de snelheid van produceren kunnen textielfabrikanten sneller en gerichter tegemoet komen aan wensen van de klanten.

Conferentie over digitaal printen
Naast de aanwezige superprinters wordt op 15 januari voor de tweede keer tijdens de beurs de European Digital Textile Conference gehouden (hal 4.0, Europe Room). Tijdens deze conferentie zal onder meer worden ingegaan op marktontwikkelingen en trends, de voordelen van digitaal printen ten opzichte van andere druktechnieken, nieuwe machines en technologieën, printen op polyester, katoen en cellulose, het gebruik van moderne printkoppen, kleurmanagement en succesvolle voorbeelden van digitaal geprint huishoudtextiel.
NB: de aandacht op de beurs zal vooral gaan naar digitaal geprinte stoffen, maar op de beurs zal ook duidelijk worden hoe belangrijk deze druktechniek is voor het produceren van behang.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com en www.digital-printing-conference.com

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten