Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heimtextil: wat worden de trends?

Vandaag begint in Frankfurt Heimtextil, beurs voor interieurstoffen, behang en bed- en badtextiel. Traditiegetrouw geeft de beurs een inkijkje wat mogelijke trends gaan worden wat betreft kleuren, dessins en materialen.

 

Bezoekers tijdens de Summer Edition in juni 2022.

Heimtextil 2020 was de laatste volwaardige beurs want daarna gingen de beurzen 'op slot' vanwege corona. In juni vorig jaar werd er een zogenaamde Heimtextil Summer Edition gehouden – omdat toen even de coronaregels wat losser waren – maar dat was een uitgeklede versie omdat het aantal standhouders en bezoekers fors minder was dan gebruikelijk. Ook viel op dat het aandeel behang nogal mager was. Dat zal waarschijnlijk dit jaar ook nog zo zijn want in een paar jaar tijd is behang enigszins uit de gratie geraakt ten faveure van verf. Dit nadat het product dankzij digitale printtechnieken een aantal jaren enorm populair was.

 

Behang van Behangexpresse uit 2018. Dus nog voor de boerenprotesten.

Trekker op behang
Vooral in Duitsland speelt dat en moeten behangfabrikanten soms inkrimpen en het valt op dat grote producenten als Rasch en A.S. Création niet op de beurs aanwezig zullen zijn. Ook bekende namen uit Nederland zoals Behangexpresse. BN Wallcoverings, Esta home, Noordwand, Dutch Wallcoverings en Eijffinger zijn opvallende afwezigen. Jammer, want in 2020 trok Behangexpresse de aandacht met een grote trekker op het behang (zie foto) en dat was ruim twee jaar voordat de boeren met hun voertuigen de weg op gingen om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Zouden die tractoren er nu anders uitzien? Volgehangen met leuzen?

 

Trendshow op de zomereditie van 2022.

Trends te zien en te beluisteren
Verreweg het grootste deel van de beurs staat in het teken van textiel en zoals altijd toont Heimtextil de te verwachten trends voor dit en komend jaar via een grote show waarbij de trends worden gevisualiseerd met producten van exposanten. Dit jaar vallen de onderscheiden trends alle onder noemer 'duurzaamheid', tevens het overkoepelende thema van de beurs. Wie daar meer over wil weten kan lezingen bijwonen die tijdens de beurs worden gegeven.

Effecten corona
Heimtxtil is qua aantal deelnemers nog niet op het niveau van precorona en dat is te zien aan het aantal gevulde hallen in Frankfurt. Ook het aantal bezoekers zal minder zijn dan in 2020. Het is afwachten hoeveel Chinezen er zullen komen. Vanaf vandaag moeten reizigers uit China in hel Europa een negatieve coronatest laten zien bij aankomst op het vliegveld. Dit vanwege de enorme verspreiding van het virus in China. Op de beurs zelf zijn geen beperkende maatregelen van kracht.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten