Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Herkenbaar bed

Bedden zijn er in soorten en maten, maar lijken toch veel op elkaar. De Auping Auronde is een uitzondering want door de kenmerkende lijnen is het van afstand herkenbaar.
 De meeste bedden, zeker als het om boxsprings gaat, zijn anonieme en inwisselbare producten. Ze zien er allemaal vrijwel hetzelfde uit, al zullen fabrikanten het tegendeel beweren.
Ook ledikanten hebben veel met elkaar gemeen; ze hebben vier poten en een frame. Verschillen zitten in onder meer de dikte van de poten, de kleur, het materiaal en de stand van de pootjes– naar binnen of naar buiten gekeerd. Ook de hoogte en de uitvoering van het frame kan variëren, maar de oervorm is grotendeels hetzelfde.

Ontwerp uit 1973
Toch zie je soms een bed dat je meteen herkent aan de vorm, zelfs als je het in het voorbijgaan op straat tegenkomt. Zo moest een verhuizer even bijkomen voor hij dit bed uit de vrachtwagen sleepte. Je ziet feitelijk alleen het hoofdeinde en toch weet je meteen: dit is de Auping Auronde.
Het meest kenmerkend zijn de gebogen poten van verlijmd beukenhout. Het bed is ontworpen door Frans de la Haye, kwam in 1973 op de markt en is een echte bestseller. In 2013 werd het miljoenste exemplaar verkocht en de teller loopt nog steeds door.

Verkrijgbaar in vele varianten
Het bed is verkrijgbaar in meerdere kleuren, in een een- en tweepersoons variant, in een tweetal hoogtes en sinds een paar jaar ook in een deelbare variant waardoor je een tweepersoons bed makkelijk kunt 'splitsen'. Daarnaast kun je het bed complementeren met een hoofdbord, nachtkastjes en een tafeltje aan de zijkant. In alle gevallen blijft het oermodel intact.
 


Montage en demontage
Bij het ontwerp is rekening gehouden met montage én demontage, handig bij een verhuizing. De Auronde in de vrachtwagen wordt kant en klaar vervoerd inclusief matras met zelfs een laken er omheen. Reden voor de verhuizer om even lekker te gaan liggen? Ook aardig: de verhuizing vindt plaats in Deventer, de stad waar Auping is gevestigd.
De andere foto is genomen in Hoofddorp en hier is geen sprake van een verhuizing en zeker niet van demontage. Het bed is gewoon op straat/in de struiken gedumpt naast een houten tafel. Ondanks de niet courante plaatsing – je ziet zelden een bed met de pootjes omhoog – is het model meteen duidelijk te identificeren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten