Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Herlancering Revolt stoel

De Revolt stoel, een ontwerp van Friso Kramer uit 1953, wordt in een aangepaste versie opnieuw uitgebracht. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van deels gerecyclede kunststof en het kleurenpalet is verbreed.
 


De licht aangepaste stoel is ontstaan uit een samenwerking tussen (kantoor)meubilairproducent Ahrend en het Deense Hay. Belangrijkste verschil met het originele ontwerp is de zitting en de rugleuning. Deze zijn nu gemaakt van een mix van gerecyclede en nieuwe kunststof. Voorheen werd de zitting gemaakt van laagjes papier gedrenkt in fenolhars en in de allereerste versie was het gelamineerd hout. Kenmerk van de stoel is het frame dat is gemaakt van plaatstaal. Hierdoor is het niet alleen zeer stevig, maar zorgt het ook voor optimaal materiaalgebruik.

Meer kleurcombinaties
De zitting en rugleuning van de Revolt zijn verkrijgbaar in negen kleuren met als uitgangspunt de originele tinten. Het frame, voorheen in zwart, wit of grijs, kan in drie bijpassende kleuren worden gepoedercoat. In totaal zijn er 27 verschillende kleurencombinaties samen te stellen.

Multi inzetbaar
De stoel met de flexibele rugleuning is in de jaren zestig en zeventig veel gebruikt in scholen en kantoren, maar is volgens Ahrend ook geschikt voor thuisgebruik. In 1993 is het ontwerp van de in 2019 overleden Friso Kramer licht aangepast door het 2 cm te verhogen. Bij de nu gelanceerde versie is rekening gehouden met de duurzaamheid door het gebruik van deels gerecycled materiaal.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten