Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Herstel woningmarkt lijkt in zicht

De woningprijzen dalen nog steeds, maar minder hard. Het aantal verkochte woningen was in het tweede kwartaal hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De NVM ziet een mogelijk herstel van de woningmarkt.

De woningmarkt heeft zich in het tweede kwartaal redelijk hersteld na het slechte eerste kwartaal van het jaar, zo stelt makelaarsorganisatie NVM in haar analyse van de woningmarkt over het tweede kwartaal van 2013. In totaal werden er 27.900 woningen verkocht. Dat is 19,8% hoger dan in het eerste kwartaal van 2013, maar dat was het slechtste kwartaal ooit. De woningprijzen zakten met 0,3% ten opzichte van het vorige kwartaal. De prijzen liggen vergeleken met een jaar geleden nog wel 5,3% lager, maar dalen dus minder snel. De verkoopprijs van de gemiddelde woning in Nederland ligt nu op 205.000 euro.

Mogelijk herstel
Voor het eerst sinds tijden durft de NVM weer te spreken over mogelijk herstel van de woningmarkt. In absolute getallen is dit weliswaar het slechtste tweede kwartaal sinds het uitbreken van de crisis, maar het aantal verkopen trekt behoorlijk aan terwijl het aanbod nieuwe woningen op de markt afneemt. Volgens de NVM wijst het erop dat de markt langzaam in balans komt en dat de bodemprijs van de woningen in zicht lijkt te komen. Sinds het begin van de crisis zijn de prijzen met 17,7% gedaald, niet rekening houdend met inflatie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten