Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heruitgave 50-jarige zitzak als eco-design

De Italiaanse meubelfabrikant Zanotta introduceert een heruitgave van de zitzak Sacco. Deze is gevuld met balletjes van bioplastic en de stof er omheen is van gerecycled nylon.

De zitzak Sacco staat volgens Zanotta symbool voor de 'culturele transformatie van 1968' en wordt nu opnieuw op de markt gebracht in een 'groene' versie. De buitenkant van de zak is ontworpen door de Franse designer Pierre Charpin en bestaat uit een patroon van vlakken, geïnspireerd op visnetten. Dat is een verwijzing naar het gebruikte materiaal want de hoes is gemaakt van Econyl dat deels is vervaardigd van oude visnetten.

Piepschuim wordt bioplastic
De binnenkant van de zitzak bestond in de originele versie uit de bekende kleine balletjes van polystyreen, beter bekend als piepschuim. In de nieuwe versie zijn deze vervangen door BioFaom, een bioplastic dat is gemaakt op basis van suikerriet. Door inhoud en omhulsel te vergroenen wil Zanotta laten zien dat het bedrijf ernst maakt met het maken van duurzame producten.

Exclusieve en commerciële versie
De Sacco Goes Green, zoals de zitzak officieel wordt genoemd, is verkrijgbaar in een drietal verschillende kleuren en krijgt per kleur een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Het is de opmaat naar een productiewijze waarbij Zanotta het gebruik van gerecyclede en biomaterialen wil opnemen in de corporate strategie en de aankondiging van een meer commerciële versie van de zitzak die begin 2020 zal worden geïntroduceerd. Hierbij worden dezelfde materialen gebruikt, maar zal het gaan om een aantal unikleuren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten