Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heruitgave van oorspronkelijke Steltman stoel van Rietveld

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Steltman stoel van Gerrit Rietveld wordt deze   in de oorspronkelijke uitvoering opnieuw op de markt gebracht.

De Steltman stoel, met leer bekleed, wordt geïntroduceerd tijdens PAN Amsterdam, de beurs voor kunst, antiek en design die aanstaande zondag begint. Dat gebeurt op de stand van Steltman Juwelier uit Den Haag. Gerrit Rietveld ontwierp de Steltman in 1963 speciaal voor deze juwelier. De speciale limited edition verschijnt in een oplage van 100 exemplaren, 50 ‘linker’ en 50 ‘rechter’ exemplaren, dat wil zeggen met de armleuning links of rechts. Er is keuze uit een witte of grijze variant.

Lijnen en vlakken
In de bijzondere stoel komen de ideeën van Rietveld samen. De asymmetrische stoel, die vanuit elke hoek een verrassend beeld oplevert, is namelijk volledig opgebouwd uit lijnen en vlakken. In tegenstelling tot de bekendere houten versie is de limited edition, net als het origineel dat Rietveld voor de juwelier maakte, voor driekwart bekleed met leer. De stoel kost 3745 euro. Er komt ook een reguliere versie op de markt voor 1748 euro.

Meerdere heruitgaven
De Steltman stoel is een uitgave van Rietveld Originals, een label van meubelbedrijf Rietveld by Rietveld, opgericht door Egbert Rietveld, kleinzoon van de ontwerper. De Rietveld Originals collectie bestaat uit meubels uit eigen productie en meubels die door Cassina, Gispen en Velthuijzen van Zanten worden uitgegeven. De Steltman is het eerste meubel nadat Rietveld by Rietveld eerder dit jaar werd overgenomen door het Nederlandse investeringsfonds Ambacht Participaties (Ampar). Komend jaar zullen meerdere minder bekende meubels van Rietveld opnieuw in productie worden gebracht.

Meer informatie: www.rietveldoriginals.com
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten