Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Heruitgave zitsysteem Pontanova uit 1971

De Deense fabrikant Montana herintroduceert het Pantonova zitsysteem, een modulair systeem van gebogen staaldraad. Het ontwerp is van Verner Panton.

Het Pontonova zitsysteem bestaat uit een drietal verschillende segmenten: Linear, Convex en Concave. Linear lijkt het meest op een gewone stoel met een licht gebogen rugleuning, Convex lijkt daar op maar heeft een wat sterkere buiging en Convex is net omgekeerd met een rugleuning en zitting die meer voorwaarts dan naar achteren zijn gericht. Door het combineren van de verschillende elementen kun je vormen als een (halve) cirkel, golf of S-vorm creƫren.
 


Losse kussens
De meubels zijn gemaakt van gebogen staaldraad en verkrijgbaar in verchroomde uitvoering of met een kleur in poedercoating. Om het comfort wat te verhogen zijn er losse kussens leverbaar in leer en in stof.
 


Bijpassende kast
Het ontwerp stamt uit 1971 en werd door Verner Panton ontworpen voor het Deense restaurant Varna en heeft duidelijke trekken van de hippie-tijd met 'psychedelische' vormen. In 1977 werd het ontwerp bekend bij een groter publiek doordat het prominent in beeld kwam in de James Bond film The spy who loved me.
Er is ook een kastsysteem met de kenmerkende combinatie van staaldraad, toepasselijk Wire genoemd. Ook dit systeem wordt opnieuw op de markt gebracht. In de loop van dit jaar komen daar extra's bij zoals 'planken' in glas, MDF en marmer.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten