Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Het beursseizoen barst los

Over minder dan twee weken is het zover, er zijn weer beurzen. En niet zo'n klein beetje ook; de beursagenda puilt uit en dat wordt keuzes maken. Hierbij een kort overzicht.
 

ShowUP in september 2020. Mondkapjes waren niet verplicht, maar werden volop gedragen.


Zo'n tweeënhalf jaar geleden was het ineens over; wegens de komst van het coronavirus was het niet meer mogelijk om evenementen te organiseren waar veel mensen bij elkaar komen. Vooral grote, internationale beurzen hadden hier last van. Kleinere beurzen konden soms wel worden gehouden, maar tot voor een paar maanden geleden was alles nog onzeker. Die onzekerheid is nu over. Geplande én doorgeschoven beurzen gaan binnenkort van start en de beursagenda is overvol.


Op 28 augustus trapt Trendz af, een beurs voor woonaccessoirs, hebbedingetjes en decoratie artikelen. De beursrganisatie in Gornchem zegt ook 'inspiratie en kennis' te bieden. Op 4 en 5 september is ShowUP, een nichebeurs voor leuke cadeautjes, aparte (woon)accessoires en fraaie designartikelen. Let op: de beurs is is in 's-Hertogenbosch en niet zoals gebruikelijk in Zevenhuizen. Op 5, 6, 13 en 14 september gaat het Meubelhart Beusichem in Beusichem open, een meubelbeurs voor het value-for-money segment.

 

In de rij voor (gratis) catering tijdens InCoDa, september 2019.


Halverwege de maand wordt het echt druk. Van 11 t/m 13 september is Hollandsch Slapen, een kleinschalige beurs in Baarn met aanbieders van bedden, matrassen en bedtextiel. Op dezelfde dagen wordt in Gorinchem InCoDa (Interieur Collectie Dagen) gehouden, een beurs voor de woninginrichter en parketteur. Tegelijkertijd zijn in De Woonindustrie in Nieuwegein de zogeheten Vakdagen, met vooral meubelen, verlichting en een behoorlijk 'slaapsegment'. Je kunt ook nog op 19 en 20 september in De Woonindustrie terecht.

 

Van 15 t/m 17 september is Glue Amsterdam in Amsterdam. Dat is geen beurs, maar een 'designroute' waar winkels, ateliers, studio's, galeries e.d. bezocht kunnen worden. Onder meer Design Post en het Hout- en Meubileringscollege doen mee.
Van 18 t/m 20 september opent het ETC in Culemborg de deuren, een beurs met aanbieders van interieur- en meubelstoffen, meubels, vloeren, verf, verlichting en zelfs sanitair, alles in het hogere segment.
 


Wie graag ook eens over de grens wil kijken, heeft ook genoeg keus. Van 8 t/12 september is de internationale beurs Maison & Objet.in Parijs en overlappend hiermee loopt van 8 t/17 september de Paris Design Week, een evenement dat zich in de stad afspeelt.
Op 13 en 14 september biedt de Belgische hoofdstad Brussel onderdak aan Decosit, een stoffenbeurs met vooral Belgische fabrikanten.
Ook Londen laat zich niet onbetuigd en is van 17 t/m 25 september middelpunt van het London Design Festival Dat spreidt zich uit over de stad en omvat tentoonstellingen, installaties, lezingen, discussies, feesten en nog veel meer. Het wil Londen tonen als bruisend centrum van creativiteit, design en innovatie.
 


Wat nog iets verder van huis wil of wat anders dan gebruikelijk zoekt, kan van 18 t/21 september terecht in het Deense Herning waar de najaarseditie van Formland plaatsvindt, de 'meest inspirerende noordelijke interieur en design show', aldus de organisatie. De beurs omvat onder meer woonaccessoires, meubels, fashion en producten voor bad en keuken.
Redelijk dichtbij is de M.O.W. in Bad Salzuflen, beurs voor het middensegment met meubels en keukens.
Tot slot de laatste buitenlands beurs in september: Feria Habitat in Valencia. Het accent ligt op meubelen en verlichting met daarnaast ook buitenmeubilair, woonaccessoires, woontextiel en aandacht voor de projectmarkt.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten