Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Het gaat beter met Beter Bed

Beter Bed boekte in 2014 een omzetgroei van bijna 10% tot 99,6 miljoen euro. In Nederland nam de omzet echter af met 5%. Wel laten de cijfers van het laatste kwartaal een stijgende lijn zien.

Hoewel de definitieve cijfers pas medio maart worden gepubliceerd, komt Beter Bed nu naar buiten met resultaten van het afgelopen jaar. Het beddenconcern maakte een slechte start in 2014, maar in de tweede helft van dat jaar keerde het tij. In het vierde kwartaal steeg de omzet met bijna 10% waarmee de positieve trend van het derde kwartaal werd doorgezet. Door de sterke tweede groeide de omzet ten opzichte van 2013. De totale omzet kwam uit op 364 miljoen euro, een groei van 1,8% ten opzichte van 2013.

Nederland blijft achter
In Oostenrijk, Spanje en vooral in België boekte Beter Bed een forse omzetgroei over 2014. Zwitserland en Nederland daarentegen lieten een omzetdaling zien van 5%. De daling in Nederland is te wijten aan de afbouw van de formules Slaapgenoten en Matrassen Concord. Het laatste kwartaal in Nederland kende een opleving; in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2013 steeg de omzet met 5%. Volgens Beter Bed komt dat door de aantrekkende huizenmarkt.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten