Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hexagon nestelt zich overal in het interieur

De hexagon is een oeroude vorm die de laatste paar jaar overal in het interieur opduikt. Een kleine bloemlezing uit een zeer divers aanbod.Overal kom je ze tegen; producten met een zeshoekige vorm waarbij alle zijden gelijk zijn. Het is niet nieuw, het is niet uniek en je komt ze werkelijk overal tegen. Bij allerlei interieurproducten zie je de vorm terugkomen alsof het een virus is dat om zich heen slaat. Het hexagoon, ook geschreven als hexagon, refereert aan de honingraat van de bij en de constructie van zo’n cel is de meest efficiënte manier om honing in op te slaan. Voor een hexagon bakje met pinda’s kan die efficiency handig zijn, maar in de meeste gevallen is het puur een kwestie van esthetiek. We pikten puur willekeurig een aantal producten er uit met zo’n bijzondere vorm.


Het nieuwe Belgische label Urban Wild heeft in de collectie onder meer poefjes met de onmiskenbare zeshoekige vorm, zie foto rechtsboven. Het bedrijf heeft ook tafeltjes in dezelfde vorm.
Helderr, specialist in glazen meubelen, heeft een serie bijzettafels in verschillende kleuren. De naam is niet verassend: heaxagon.
 

Ieder voorjaar lanceert Beddinghouse bedtextiel dat is geënt op dat jaargetijde. Vorig jaar was dat onder meer Menorca Yellow, een soort honingraat in XXL formaat.

 

Vloeren van pvc zijn erg populair en fabrikanten spelen daar op in met diverse formaten. Moduleo zorgt met de collectie Moduleo Moods voor ongekende mogelijkheden door daar hexagon tegels aan toe te voegen, veelal in de vertrouwde houtstructuur (foto links). Concurrent Tarkett blijft niet achter, hier met een paar felle kleuren.

 

The Wool Studio is specialist in bijzondere karpetten en al in 2012 kwam het eerste kleed op de markt bestaande uit een aantal gekoppelde zeshoeken. Daar zijn er inmiddels meerdere varianten van bijgekomen en het bedrijf levert ook magnetische tegels die op de wand bevestigd kunnen worden.


Ook meubilair ontkomt niet aan de hexagon hype waarbij (bijzet)tafels het meest geijkte product hiervoor zijn. De Deense designer Rasmus Fenhann ontwierp een stoel waarbij deze vorm in de stoffering tot uiting komt. Hij hoefde niet lang na te denken over de naam van het ontwerp: Heaxagon, dit keer met hoofdletter.

 


Op beurzen zie je als je een beetje oplet overal de hexagon opduiken; kleden, kastjes, opbergdozen, lampen, displays, tafeltjes, vazen, dienbladen en heel vaak als repeterend element op een wand. Exposant Easy Sofa plakte tijdens de Meubelbeurs Brussel afgelopen november een paar spiegels op de wand.


De vloerbedekkingbeurs Domotex lanceerde een app en liet weten dat de smartphone zodoende een handige hulp is om informatie te verkrijgen over het evenement. Op de beurs zelf bleken diverse deelnemers zeshoekige tegels te hebben, zie foto's hierboven.Exposant Boodo liet op de beurs Ambiente, afgelopen februari, weten creatief te kunnen omgaan met de bekende zeshoek. Rechts hangen wandtegels in deze vorm en links een kleine manipulatie hiervan want die tegels hebben slechts vijf zijden.


Meestal wordt de hexagon in vlakke vorm gebruik, zie de kunststof onderzetters van Puik Art. Zuiver kiest juist voor een driedimensionale versie met de multifunctionele schaaltjes.


Slijkhuis Interieur gaat creatief om met de hexagon. In februari liet de winkelier via Facebook weten dat er tijdelijke x% korting werd gegeven. Door de percentagetekens naar believen wel of niet in de cellen te zetten, leek het alsof er verschillende percentage kortingen werden gegeven. En dat was natuurlijk zo.


Meubelfabrikant Leolux verraste afgelopen januari op de meubelbeurs IMM met verschillende poefs waarvan sommige met een overduidelijke zeshoekige vorm. En wat staat er momenteel in Milaan op de stand van Leolux? Juist. En wat ligt er op tafel en welke vorm heeft het?

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten