Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hilding Anders opent testcentrum

Beddenconcern opent in Zwitserland Good Night’s Sleeplab, een testcentrum voor bedden en matrassen. Hieruit zullen op termijn bepaalde certificeringen komen.

In het centrum zal met name getest worden op de aspecten ergonomie, hygiëne, bedklimaat en duurzaamheid. It de testen zal moeten blijken hoe het bedrijf consumenten de matras kan aanbevelen die het best past bij hun individuele wensen. Want, zo is vooraf al duidelijk, ‘de beste matras’ bestaat niet omdat deze per consument verschilt. Gewicht, persoonlijke voorkeur (harde of zachte matras), koukleum of zweter en prijsvoorkeur zijn bijvoorbeeld per individu zo verschillend dat er geen universele ‘beste matras’ bestaat.

Tests en certificeringen
Hilding Anders gaat in Zwitserland samenwerken met het AEH Institut (centrum voor Arbeitsmedizin, Ergonomie und Hygiene). De uitkomsten van de onderzoeken zullen moeten leiden tot certificeringen en de resultaten zullen via promotiemateriaal op de winkelvloer zichtbaar worden, zo beloofd het concern.

Brede aanwezigheid in markt
Het beursgenoteerde Hilding Anders heeft het hoofdkantoor in het Zweedse Malmö en is actief in geheel Europa met diverse merken. Het bedrijf voert onder meer de merken Carpe Diem, Jensen, Slumberland en Bico. Daarnaast bezit het concern ‘lokale merken’ zoals Dunlopillo, Eastborn en Pullman. Ook is Hilding Anders actief met private labels. Zo werkt het voor Beter Bed en de Franse retailketen Conforama. Ook Ikea en Jysk zijn al jarenlang klant bij het Zweedse beddenbedrijf.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten