Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

HMC en Cibap present op Dutch Design Week

Leerlingen van de onderwijsinstellingen Cibap en het Hout- en Meubileringscollege zijn present tijdens de Dutch Design Week met door hen ontworpen producten.

Onder de noemer 'Hollands bos is het Dutch Design van morgen' zijn tijdens de Dutch Design Week (van 20 t/m 20 oktober) ontwerpen te zien van verschillende leerlingen van het Cibap die de studierichting Creatief Vakman volgen. Hout uit Nederlandse bossen is gebruikt voor verschillende ontwerpen. Irene van de Riet nam de vertakkingen van de beukenboom als uitgangspunt voor haar ontwerp en kwam zo tot de lamp Taque (zie foto hierboven). Promoten FSC-hout
Een ander ontwerp komt van Max Zeinstra. Hij  liet zich inspireren door microculturen die in de bossen leven. Na veel materiaal- en vormstudies vertaalde hij dit met Hollands hout, glas en de 3D-printer naar een bijzettafel.
De leerlingen maakten hun ontwerpen in samenwerking met het Staatsbosbeheer om samen het FSC-keurmerk te promoten. Zowel leerlingen als boswachters van Staatsbosbeheer zullen aanwezig zijn tijdens de designweek. De ontwerpen van Hollands Hout zijn in het Veem-gebouw (Strijp-S), floor 2.

Stoel van triplex
Zes afstudeerders van het Hout- en Meubileringscollege uit Amsterdam en Rotterdam presenteren zich in Broeinest, ook gevestigd op het terrein van Strijp-S. De zes sleepten een 'Baars & Bloemhoff Talent Award’ in wacht en tonen het daarbij behorende product bij Baars & Bloemhoff, specialist in plaatmateriaal. Berend van der Linde toont een stoel van vliegtuigtriplex waarbij het lijkt alsof de zitting en de leuning uit elkaar zijn  gegroeid.Meubels met dubbelfunctie
Quinten Lokhorst maakte een stoel die bruikbaar is als eetkamerstoel en als loungestoel doordat deze op ingenieuze wijze is te verstellen. Hetzelfde deed hij met een tafel die kan dienen als eetkamer- en salontafel. De dubbelfunctie van de meubelen is bedacht om in een beperkte ruimte toch een bepaalde functionaliteit te kunnen hebben. Andere prijswinnaars (en daarmee aanwezig met hun afstudeerprojecten tijdens de Dutch Design Week) zijn Glenn Ederveen, Mark Fase,  Bart Huijpen en Timo van Oostrum.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten