Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hoezo 'design bedekking'?

De spraakverwarring rond het benoemen van een vloer van pvc blijft voortduren. De Duitse fabrikant Uzin Utz laat dat nog weer eens nadrukkelijk zien in advertenties.
 


Vloerbedekking van pvc is uiterst populair en het aantal dessins, uitvoeringsmogelijkheden en aanbieders groeit gestaag. Wat blijft, is de onduidelijkheid rond de naamgeving. In Nederland wordt grofweg een splitsing gemaakt in pvc wanneer het gaat om modulaire producten (tegels, stroken, planken) en vinyl (pvc op rol). Soms wordt bij modulaire varianten gesproken van LVT, Luxury Vinyl Tiles. Met name in Duitsland wordt deze Engelse term gebruikt.

Hosselen met benamingen
Daarnaast worden vloeren van pvc (vinyl) bij onze oosterburen aangeduid met de term 'designvloer' of 'design vloerbedekking'. De Duitse fabrikant Uzin Utz is sinds februari 2018 onder meer eigenaar van de groothandels Bosgoed en Forinn (sinds begin deze maand INTR geheten) die beide vloeren van pvc leveren. Het Duitse moederbedrijf kan moeilijk loskomen van de in eigen land gebruikte benamingen en adverteert daarom in Nederland met 'Uzin voor designbedekking' en tegelijkertijd met 'Uzin LVT Systems'.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten