Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hoge omzetten voor winkels in woonbranche in september

De omzet van detailhandel groeide in september met bijna 8% ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Koplopers zijn winkels die keukens, vloeren, meubels, bedden en andere interieurproducten verkopen.
 


De detailhandel als geheel heeft een goede omzet gedraaid in september. Die steeg met 7,6% in vergelijking september vorig jaar. Winkels in meubels en woninginrichting plusten met 18,2% en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren zelfs met 19,%5. Zij profiteren van de coronacrisis waardoor mensen veel thuis werken en daarom graag hun huiselijke omgeving willen verbeteren en verfraaien.

Kleding- en schoenenzaken in mineur
Minder positief was de maand september voor kledingzaken en winkels die schoenen en lederwaren verkopen. Na een korte opleving in augustus noteerden zij een mindere omzet in vergelijking met september 2019.

Online omzet groeit als kool
Al jaren laten winkels die online verkopen een permanent stijgende omzet zien. Door corona wordt dit effect versterkt en de online omzet was afgelopen september 34,8% hoger dan in september vorig jaar. Webwinkels, die als hoofdactiviteit verkopen via internet, zagen de omzet stijgen met gemiddeld 29,6%. Multi-channelers, die zowel online als via een fysieke winkel verkopen, boekten een omzetgroei van 42,1% ten opzichte van een jaar eerder.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten