Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hogere omzet voor online matrassenverkoper Emma maar wordt er winst gemaakt?

Online matrassenverkoper Emma ziet de omzet in het derde kwartaal met 44% stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Het is niet duidelijk of er winst wordt gemaakt.

 

 

Terwijl de Engelse concurrent Eve Sleep zichzelf onlangs te koop moest zetten om niet ten onder te gaan, blijft de Duitse online matrassenverkoper Emma het goed doen. In het derde kwartaal werd een omzet van 211 miljoen euro behaald, een groei van 44% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 'Ondanks het uitdagende economische klimaat waarin het volume in onze branche met zo'n 30% is gedaald en bekende merken het faillissement hebben aangevraagd, gaan we door op ons groeipad', verklaart ceo Dennis Schmoltzi.

Sterke groei
Emma, officieel Emma - The Sleep Company, is een Duitse startup die in 2015 begon met het online aanbieden van matrassen, opgerold geleverd in een doos. Op zich niets bijzonders want in die tijd kwamen die zogenaamde startups als paddenstoelen uit de grond rijzen. Sommige bestaan nog, andere zijn failliet gegaan of overgenomen. Emma overleefde het en groeit al jaren als kool, zie de genoemde cijfers hierboven.

'Levensvatbaar bedrijfsmodel'
'We hebben onze winstgevendheid verder vergroot', jubelde topman Schmoltzi drie maanden geleden toen Emma de halfjaarcijfers publiceerde. 'Vanaf de dag dat we werden opgericht waren we gefocust op het opzetten van een winstgevend en levensvatbaar bedrijfsmodel', voegde hij er aan toe. Nu, drie maanden later, 'breken we records', aldus Schmoltzi. Maar over de hoogte van de winst laat hij zich niet uit. Het is onduidelijk of er überhaupt winst wordt gemaakt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten