Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hornbach experimenteert met compacte winkels

Hornbach opent dit voorjaar in het Duitse Neunkirchen een kleine vestiging. Het is de tweede winkel van geringe omvang die de Duitse bouwmarktketen opent.

In september vorig jaar opende Hornbach een Compact-winkel in Bad Bergzabern, dichtbij het hoofdkantoor. De winkel telt achthonderd vierkante meter. Ook de later deze maand te openen vestiging in Neunkirchen (tussen Saarbrücken en Kaiserslautern) is klein van omvang en in contrast met de tot nu toe gevoerde politiek waarbij Hornbach juist opviel met mega-bouwmarkten. In Nederland is Hornbach aanwezig met negen vestigingen en deze week kreeg de retailer toestemming om de vestiging in Alblasserdam te vergroten van 10.000 m2 naar 14.000 m2. In Geleen werd vorig jaar een vestiging gesloten om plaats te maken voor nieuwbouw met een oppervlakte van 17.000 m2.

Schaalvergroting én -verkleining
Het is niet bekend of Hornbach ook plannen heeft om in Nederland om ook kleine filialen op te zetten. Gamma opende in november de eerste eigen Gamma Compact in het centrum van Amsterdam als antwoord op kleinschalige dhz-zaken en winkels als Action en Blokker die ook klusspullen aanbieden. De Gamma heeft een beperkt assortiment en profileert zich als winkel voor kleine klussen waarvoor de stedeling niet naar de bouwmarkt hoeft die vaak in de periferie is gevestigd.
In Duitsland zijn bouwmarkten, tuincentra en meubelzaken gemiddeld groter dan in Nederland. Naast de opening van steeds weer nieuwe -veelal grote - winkels is er ook sprake van een tegenbeweging. In juni 2014 opende in het centrum van Hamburg een nieuwe vestiging van Ikea. Het groeide in korte tijd uit tot het bestlopende filiaal van Ikea in Duitsland.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten