Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Horrenfabrikant Unilux bouwt levensgroot insectenhotel

Horrenfabrikant Unilux gaat een levensgroot insectenhotel bouwen tijdens uitzendingen van het tv programma Eigen Huis & Tuin. Het is de start van een mediacampagne waarin gewezen wordt op de achteruitgang van insecten.
 


Unilux probeert met de productie van horren insecten buiten de deur te houden, maar wil tegelijkertijd mensen stimuleren om er buitenshuis voor te zorgen dat de beesten lekker hun gang kunnen gaan. Want, zo stelt het bedrijf, insecten zijn onder meer nodig voor de bestuiving van bloemen en planten er daardoor indirect een belangrijke schakel in de voedselvoorziening. Daarom sponsort het bedrijf het tv programma Eigen Huis & Tuin en in de uitzendingen van dit weekend is te zien hoe er een levensgroot insectenhotel wordt gebouwd. Het 'hotel' heeft de maat van een menselijk schuurtje en is voorzien van horren (om de beesten tegen te houden) maar tegelijkertijd ruim voorzien van schuilplaatsen voor insecten.

Insecten buiten houden
Met de bouw van het hotel wil Unilux aandacht vestigen op de achteruitgang van insecten. Chemische middelen om insecten te bestrijden moeten volgens het bedrijf uit de keukenkastjes verdwijnen en zij moeten ruim baan krijgen. 'Bescherm insecten tegen bestrijdingsmiddelen', aldus de horrenspecialist.
Uiteraard heeft Unilux zelf baat bij (meer) insecten, maar 'houd de insecten buiten met horren, zo heb je er binnen geen last van en kun je toch je ramen en deuren open zetten.'
 


Campagne
De tv-uitzendingen van aanstaand weekend op RTL4 zijn het startpunt van een campagne die ook online gevoerd gaat worden. Voor dealers is er promotiepakket met posters, billboards, banieren en online fotomateriaal. Voor particulieren heeft Unilux nog wat tips om insecten in de watten te leggen: hang een (klein) insectenhotel op, zorg voor bloemen en planten in de tuin, maak een vijver en composteer gft-afval want 'alle bee(s)tjes helpen.'

Meer informatie: www.unilux.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten