Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Houd de muggen buiten en het hoofd koel

Terwijl Nederland vakantie viert, zijn er ook mensen die hard moeten werken. Bij horrenfabrikant Unilux is het topdrukte want open ramen en ongedierte, da's een niet gewenste combinatie.

Nu dit hitte blijft voortduren - vandaag is er officieel sprake van een hittegolf - neemt de overlast toe. Mensen slapen slechter, de ramen gaan open en de muggen doen de rest. De mogelijke verkoeling wordt teniet gedaan door kleine rotbeestjes die irritant zoemen. Of een nachtvlinder die verstrikt is geraakt tussen raam en gordijn. Een hor biedt uitkomst. Niks bijzonder kleurtje of decoratief dessin, nee gewoon grijs of wit en puur functioneel. En graag snel leveren a.u.b.



Overuren maken
Bij Unilux in Boxtel is het daarom geen vakantie, integendeel. Het personeel van de horrenfabrikant werkt van 6.00 tot 15.30 uur, plus de weekenden. Binnen een week staan de producten bij de dealer, binnen twee weken hangt de hor, zo verzekert Unilux.



Verstoppertje spelen
Ook de dealers zijn razend druk en hebben soms nauwelijks ruimte op de leveringen op te slaan. Een dealer liet via Facebook weten: 'We hebben vanmorgen een hele lading horren van Unilux gekregen. Het zijn er zoveel dat we bijna verstoppertje kunnen spelen. Ik hor je wel, maar zie je niet.'

IJs en meer
Nu de hitte blijft en met een voorspelde wespenplaag in augustus draait de productie op volle toeren. Om het personeel te plezieren en om het hoofd koel te houden reed deze week een ijscowagen de fabriekshal binnen. Gezien de rij werd dat hogelijk gewaardeerd. 'En morgen een tropische borrel', verzekert Hanneke Harmeling-Ketelaars, verantwoordelijk voor de marketing.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten