Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Houd de poten warm!

Stoelpoten kunnen de vloer beschadigen wanneer deze van hard materiaal is. Vilt of kunststof doppen kunnen dit voorkomen. Maar die zijn vaak erg saai. Er zijn ook andere mogelijkheden.

Nu de kou zich aandient zullen veel mensen graag binnenzitten. Met (letterlijk) Siberische kou in het vooruitzicht gaat de verwarming een graadje omhoog en komt wellicht de stamppot op tafel want daar is het de tijd voor. Aanschuiven maar! Maar voorzichtig want anders komen er krassen op de vloer. Met een stoelpootsok voorkom je dat. Zo combineer je fun met functionaliteit.

Beschermende tulp
De Duitse firma my-d stond afgelopen januari op de internationale meubelbeurs IMM in Keulen met 'meubelschoenen'. Het zijn vilten sloffen die je om de stoelpoot schuift waardoor de vloer niet beschadigt. Bijkomend voordeel volgens de leverancier is dat bij verschuiven het geluid wordt gedempt. Puur functioneel dus.
Wat my.d vergeet te benadrukken is het uiterlijk van de slof. Het lijkt op een tulp en dan ook nog eens in bijzondere kleuren. Na de winter kun je ze in de tuin op een stokje zetten als bijzondere tulp.  Binnenshuis is de bescherming van de vloer dan voorbij, dat wel.

Wandelende tafel
Het Duitse bedrijf filzMAXX begrijpt dat beter. Het toonde eerder op de beurs Tendence in Frankfurt hoe je een meubel in een tulpenveld plaatst (zie foto links).
Er zijn zelfs Duitse bedrijven met humor zoals het meubelmerk vitamin design. Hun tafel Go! heeft schuingeplaatste poten alsof deze aan de wandel is. Door de poten te voorzien van schoenen of sloffen versterkt dat effect (zie grote foto hierboven, compleet in kerstsfeer). Ook heeft vitam design beenwarmers voor de meubelpoten. Leuk, maar dan blijven de voeten wel koud.

Gezellig legwarmer
Wie op internet snuffelt komt allerlei variaties van meubelsokken tegen, meestal in gebreide vorm. Op online platform Etsy kun je ze kopen met een knoopje of strikje als versiering. Uit het Amerikaans wordt dat dan vertaald als gezellig legwarmer.
Op de Chinese sites van Alibaba en AliExpress is het een beestenboel met vooral veel meubelsokken in de vorm van poezenpoten. Ook sokken met aapjes en in zebra- of tijgerprint zijn hier te bestellen. Per stuk 26 dollarcent dus spotgoedkoop. Bij bestellingen vanaf 65 dollar krijg je 2 dollar korting. Het hele huis een dierentuin voor een paar tientjes.

Smeltend ijs
Ook in Nederland kun je via internet meubelsokken bestellen. Op Bol.com staat iets wat lijkt op smeltend ijs, maar het blijkt te gaan om doorzichtige kunststof doppen. Door inkepingen zijn ze toepasbaar voor poten van verschillende diktes en daardoor lijken er scheuren in te zitten bij een fors formaat poot. Het ziet er apart uit, maar  met of zonder kou zullen ze niet goed aankomen want ze zijn 'niet leverbaar'.
Via de site Dawanda (de Duitse variant van Etsy waarbij mensen hun eigengemaakte spullen kunnen aanbieden) zijn ook allerlei pootwarmers verkrijgbaar. Aardig, maar vooral veel frõbelwerk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten