Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

HTC/Woonindustrie informeert standhouders over plannen

Op 17 april organiseert beurscentrum HTC in Nieuwegein een bijeenkomst voor (aspirant)exposanten waar het nieuwe concept van het centrum zal worden uitgelegd.

Het nieuwe concept behoeft enige uitleg en daarom organiseert het beurscentrum uit Nieuwegein bijeenkomsten voor (vooral potentiele) exposanten. Eerder gebeurde dat al in maart en op 17 april staat een tweede op het programma. Die uitleg is nodig omdat het HTC meer wil meer zijn dan een meubelshowroom waar tweemaal per jaar een beurs wordt gehouden door de vaste exposanten en een aantal tijdelijke exposanten. Zowel interieur als exterieur van het pand zullen een metamorfose ondergaan en er komen specifieke dagen waarop consumenten worden uitgenodigd. 

Naamsverandering
Achter de veranderde gedachte over de invulling van het Home Trade Center zit het idee dat de markt verandert waarbij de consument steeds dichter tegen de fabrikant aanschurkt en van deze bron meer wil zien en weten. Daarom wordt de deur naar de consument  letterlijk en figuurlijk opengezet zodat deze kan kennismaken met ‘de maker’ van de getoonde producten. In de loop van dit jaar verandert de naam van het centrum in De Woonindustrie en veranderen ook de gevel en het interieur van het centrum. Aanstaande maandag 14 april houden de exposanten opruiming en van half mei tot half juli zal er verbouwd worden om in september met een fris gezicht de deuren op te gooien voor de najaarsbeurs. Want, los van alle wijzigingen, de najaarsbeurs (voor de vakhandel) blijft.

Duidelijker prijsopbouw
Het is de bedoeling dat nieuwe exposanten een driejarig contract tekenen. Bestaande exposanten kunnen het contract openbreken en hoeven de laatste 4 maanden van dit jaar geen huur te betalen indien zij voor 1 september een nieuw contract tekenen. Er komt meer eenheid in de vierkante meterprijs waarbij er drie categorieën zijn die te maken hebben met de ligging van de stand: begane grond, eerste ring en buitenring. De prijs wordt gesplitst in huur, promotie en electra. Door de duidelijker afbakening wat betreft de prijzen wil het centrum meer transparantie brengen in de nu gehanteerde prijsopbouw die sommigen nu betitelen als ‘spinnenweb’ of ‘spaghetti’.

De informatie bijeenkomst is donderdag 17 april om 15.00 uur. 

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten