Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hüls houdt schoonmaak: Parador en Ruff Betten verkocht

De Hüls-Gruppe heeft vloerenproducent Parador en beddenfabrikant Ruf Betten verkocht aan een investeringsmaatschappij. Het is onderdeel van een grote herfinancieringsoperatie.

Zowel Parador als Ruf zijn verkocht aan Nord Holding, een investeringsmaatschappij uit Hannover die geld steekt in groeiende mkb ondernemingen die zich richten op het middenhoge segment. Parador (opgericht in 1977) produceert laminaat, parket, vinyl en wandpanelen. Ruf Betten (opgericht in 1926) is leverancier van bedden, matrassen en slaapkameraccessoires. De verkoop is niet ingegeven omdat de verkochte bedrijven slecht lopen, maar past in de begin dit jaar ingezette herfinanciering door de Hüls-Gruppe. Eerder dit jaar werd besloten om meubelfabrikant Arte M per maart 2017 te sluiten vanwege de afkalvende omzetten.

Hüls-Gruppe
Ook bij hülsta, fabrikant van complete woon- en slaapkamermeubelen in het hoge middensegment, werd eerder gereorganiseerd. Het is een van de vele bedrijven van de Hüls-Gruppe, een conglomeraat van bedrijven van de familie Hüls. Daartoe behoren naast genoemde bedrijven ook Rolf Benz (zitmeubelen), Femira (slaapsystemen), Halco (projectmeubelen), SLC (logistiek bedrijf meubelen), Hobb (plaatmateriaal en fineer), LMIE (woon- en slaapkamermeubelen) en Furncon (projectinrichter).
De herfinanciering en daarmee samenhangende herstructurering is nog niet ten einde. De Hüls-Gruppe wil zich concentreren op de merken hülsta, Rolf Benz en Loddenkemper. Op korte termijn zal er een nauwere samenwerking komen tussen Loddenkemper en Femira.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten