Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea breidt uit met stadswinkels

Ikea wil in de komende jaren wereldwijd zeker dertig winkels openen in stadscentra. Die zijn veel kleiner en hebben een beperkter assortiment dan de reguliere vestigingen.

Ikea stapt af van de strategie om 'grote dozen' buiten de bebouwde kom neer te zetten. In de toekomst zal het gaan om winkels in stadscentra die compacter zullen zijn en een beperkter assortiment op de winkelvloer hebben. De reden daarvoor is dat mensen hun zoektocht online beginnen en gerichter naar een fysieke vestiging gaan. Ook blijken jongeren vaak niet te beschikken over een auto en dat werpt feitelijk een drempel op om een vestiging van Ikea te bezoeken.

Beplanting in en op het gebouw
In de komende jaren wil Ikea een dertigtal stadwinkels wereldwijd openen. Een voorbeeld daarvan is de vestiging die in Wenen in 2021 zal open gaat. Daar is geen parkeerplaats voor auto's en kun je alleen spullen meenemen die lopend, per fiets of per openbaar vervoer zijn te transporteren. Andere producten kun je ter plekke bestellen en worden vanuit een (nieuw te bouwen) distributiecentrum buiten de stad uitgeleverd. De stadswinkel krijgt meerdere verdiepingen met een gevel die deels open en deels gesloten is waardoor overal bomen kunnen groeien. Ook het dak wordt beplant en zal voor iedereen toegankelijk zijn.

Planning Studio
Naast de stadswinkels met een kleiner vloeroppervlak en een kleiner assortiment is Ikea ook bezig met het Planning Studio-concept. Dat zijn echt kleine winkels die zich richten op ‘slimme oplossingen’ voor het wonen in kleine ruimten in de stad. Klanten kunnen er producten te ontdekken, selecteren en bestellen om thuis te laten bezorgen. In oktober opende een dergelijke winkel in Londen (zie foto boven) en in het voorjaar komt er een Planning Studio in New York.

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten