Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IKEA catalogus verdwijnt ten gunste van digitale versie

Volgende maand verschijnt wellicht de laatste papieren versie van de IKEA catalogus. Alleen in de regio Delft wordt deze verspreid, elders zullen consumenten het moeten doen met een digitale versie.

 


Op 27 augustus verschijnt de IKEA catalogus, maar het aantal gedrukte exemplaren is beperkt tot 250.000 stuks en wie er een wil hebben, zal deze moeten afhalen bij een van de twaalf vestigingen van IKEA. Alleen in het verzorgingsgebied van IKEA Delft zullen ruim 550.000 catalogi fysiek worden verspreid. De nieuwe verspreidingsmethode is onderdeel van een langlopend internationaal onderzoek naar alternatieven voor de jaarlijkse catalogus in gedrukte vorm. Nederland maakt sinds vorig jaar deel uit van dit onderzoek als testmarkt.

Oriëntatie en communicatie digitaliseert
IKEA ziet de laatste jaren het gebruik van de digitale catalogus toenemen en communiceert ook steeds meer digitaal. De meeste klanten oriënteren zich in eerste instantie op de website van IKEA en andere digitale kanalen voorafgaand aan een bezoek aan de winkel of webshop. Daarnaast kan digitaal sneller en eenvoudiger nieuwe informatie worden toegevoegd, iets wat niet lukt met een gedrukte catalogus die slechts één keer per jaar verschijnt.

Tests met papierloze marketing
In Groot-Brittannië werd vorig jaar al getest met 'papierloze marketing' en dat had volgens IKEA geen negatieve gevolgen voor de omzet. Met de alternatieve marketingmiddelen bereikte het bedrijf naar eigen zeggen juist nieuwe klantgroepen. In Nederland is vorig jaar al geëxperimenteerd met een sterk gereduceerde oplage van de gedrukte catalogus (van zes naar ruim vier miljoen) en dat had geen negatief effect op de omzet.

Wel catalogus rond IKEA Delft
Alleen in het verzorgingsgebied van IKEA Delft zal de fysieke catalogus in en oplage van 550.000 stuks worden verspreid onder IKEA Family leden. Zo brengt IKEA in kaart wat het resultaat is van de verschillende distributiemethoden. IKEA Delft is een testwinkel van Inter IKEA Systems BV, het bedrijf dat eigenaar is van het IKEA merk. Voor Nederlanders die toch graag een papieren versie van de catalogus willen hebben, kunnen deze vanaf 27 augustus ophalen bij een van de twaalf vestigingen.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten