Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea investeert in matrasrecyclaar Retour Matras

Ikea investeert samen met afvalverwerker Renewi in Retour Matras dat matrassen recyclet. Deze kan hierdoor de verwerkingscapaciteit uitbreiden tot meer dan een miljoen matrassen per jaar.
 


Ingka Investments is onderdeel van ’s werelds grootste franchisenemer van het Ikea Concept, de Ingka Group. Samen met Renewi, in 2017 ontstaan door de fusie van afvalverwerker Van Gansewinkel en de Shanks Group, gaat Ingka Investments geld steken in Retour Matras. Retour Matras verwerkt nu op twee locaties 650.000 matrassen per jaar in Nederland en kan dankzij de investering nu opschalen naar meer dan een miljoen matrassen op jaarbasis.

Duurzaam alternatief
'RetourMatras kan met deze investering nieuwe klanten, waaronder Ikea Nederland, een duurzaam alternatief gaan bieden voor de verwerking van matrassen', zegt Nanne Fioole, oprichter en mede-eigenaar van RetourMatras.

Circulaire economie
Ikea ziet de investering in de matrasrecylaar als een stap naar massa-circulariteit. 'Door actief oude matrassen in te nemen en te verwerken maken we het ook voor onze klanten makkelijker om thuis duurzamer te leven aldus Alberic Pater duurzaamheidsmanager van Ikea Retail Nederland.
Renewi, dat zich als afvalverwerker afficheert als waste-to-product bedrijf, zegt dat haar deelname aan RetourMatras goed aanlsluit bij hun visie dat afval niet bestaat en dat zij als bedrijf een rol speelt als verbindende schakel in de circulaire economie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten