Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea lanceert in Duitsland marktplaats voor klussen

Het uit Amerika afkomstige platform TaskRabbit gaat in november in Duitsland van start. Hier kunnen consumenten freelancers vinden die voor hen allerlei klussen kunnen doen.
 


Een spiegel ophangen, een kast in elkaar zetten, een druppende kraan repareren, meubels komen ophalen, de badkamer schoonmaken, onderhoud aan de tuin, een schildersklus en verhuizen; het zijn kleine of grote klussen die niet iedereen wil of kan doen. Hoe kom je aan iemand doe dat wel wil en kan? Daarvoor zijn diverse vraag- en aanbodsites en IKEA heeft ook zo'n online dienst, TaskRabbit genaamd. De dienst begon in 2017 als startup in de Verenigde Staten en komt per november ook beschikbaar in Duitsland.

Eigen uurtarieven
In de TaskRabbit app kunnen 'opdrachtgevers' tijd, dag en taak selecteren waarna ze een lijst met klussers ('taskers') te zien krijgen, met de eigen uurtarieven. Via de app kun je een afspraak maken en na het klaren van de klus kun je ook via de app betalen. De klussers betalen om op het platform vermeld te worden en houden zelf de verdiensten. Consumenten betalen een vergoeding om TaskRabbit te kunnen gebruiken. 

Lokaal beschikbaar
Het platform start per november in Berlijn en verschillende steden in Noord-Rijnland-Westfalen en zal in 2020 via 24 IKEA-vestigingen beschikbaar zijn. Het is dus een puur lokaal gericht platform.
TaskRabbit loopt sinds september in Frankrijk en is naast de Verenigde Staten onder meer ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Canada. Of en wanneer de dienst in Nederland bechikbaar zal zijn is niet bekend.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten