Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IKEA neemt afscheid van de inbussleutel

IKEA wil overstappen op een snellere montage van de meubels met speciale houtverbindingen. Het betekent dat de inbussleutel gaat verdwijnen als hét gereedschap om een IKEA-meubel in elkaar te zetten.

Een willekeurig IKEA-meubel in elkaar zetten betekent bijna altijd dat je een inbussleutel moet gebruiken. Handig als dat gereedschap wordt meegeleverd en zeer effectief, maar iedereen weet dat ‘even monteren’ bij IKEA een rekbaar begrip is. Het bedrijf werkt aan alternatieven die het in elkaar zetten makkelijker - lees: sneller - maken.

Hout-steekverbinding
Een speciale hout-steekverbinding is daartoe het nieuwe middel en volgens de Zweedse retailer levert dit een grote tijdwinst op in vergelijking met montage met een inbussleutel of beslag dat nu nog nodig is om verbindingen te maken. Een voorbeeld van zo’n hout-steelverbinding is te vinden bij de Lisabo, een serie tafels van essenfineer die er uit zien als massief hout. Je klikt de poten in een uitsparing onder het blad en klaar is kees. Dit voorjaar ontving IKEA een Red Dot Design Award voor deze tafel.

Vijf maal snellere montage
Op termijn wil IKEA langzamerhand meer artikelen op de markt brengen waarbij een snellere montage mogelijk is. IKEA zegt met de hout-steekverbinding een creatieve probleemoplosser te zijn waardoor mensen het leven makkelijker wordt gemaakt. Peter Agnefjäll, directeur van IKEA in Duitsland, laat in de Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung dat hij in twintig jaar acht keer is verhuisd en weet wat voor moeite het hem kostte de IKEA-meubels in elkaar te zetten. Volgens hem gaat het ‘nieuwe monteren’ in sommige gevallen vijf keer sneller dan op de traditionele wijze.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten