Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea schrapt vestiging in Zaandam

Ikea opent geen nieuwe vestiging in Zaandam. Wellicht komt er een kleiner filiaal, maar dat is niet zeker. Ikea legt de focus met name op uitbreiding van de online activiteiten.

In 2013 tekende het Zweedse woonwarenhuis een koopovereenkomst voor de benodigde grond en eind vorig jaar werd het bedrijf ook juridisch eigenaar van de grond, maar nu zet Ikea een streep door de plannen. Een grote vestiging in de periferie past niet meer in de strategie van Ikea en het concern wil zich meer richten op de webwinkel en kleinere vestigingen in steden. In mei besloot Ikea ook af te zien van een grote vestiging in Leiderdorp waar jaren voorbereiding aan waren vooraf gegaan.

Voorheen Bruynzeel fabrieken
Op het terrein waar Ikea van plan was een vestiging te openen stonden vroeger de Bruynzeel fabrieken waar vloeren, deuren en keukens werden gemaakt. Daar werkten tot in de zeventiger jaren honderden mensen, maar door concurrentie uit het verre oosten moesten de fabrieken worden gesloten. Die zijn grotendeels gesloopt om plaats te maken voor de komst van Ikea, maar dat gaat dus niet door. Het is niet uitgesloten dat er op het terrein een kleine vestiging gaat komen, zo melden plaatselijke media.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten