Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IKEA stapt naar de rechter vanwege 'Ikea-plan' van politieke partij Vlaams Belang

IKEA stapt naar de rechtbank vanwege een zogenaamd 'IKEA-plan' waarmee de extreemrechtse partij Vlaams Belang de immigratie- en opvangcrisis wil aanpakken. Voor dat plan gebruikt de partij de naam en huisstijl van de Zweedse retailer.

 

 

Maandag lanceerde Vlaams Belang een plan met 15 punten waarmee zij denkt de asielstroom te kunnen inperken en noemt dat het 'IKEA-plan', wat staat voor Immigratie Kan Echt Anders. De voorgestelde maatregelen zijn deels gebaseerd op het gedachtegoed van Zweden Democraten, een rechts-radicale anti-immigratiepartij die gedoogsteun geeft aan de in oktober aangetreden nieuwe Zweedse regeringscoalitie. Tegelijkertijd gebruikt Vlaams Belang voor het plan de kleuren en huisstijl van IKEA.

Inbreuk op merk en huisstijl
IKEA is daar niet van gecharmeerd en stapt daarom naar de rechter vanwege een inbreuk op het merk en de huisstijl. 'Die mogen nooit gebruikt worden op een manier die mensen doet denken dat het merk IKEA achter iets staat terwijl dat niet zo is. Wij keuren het gebruik van de IKEA-handelsmerken en huisstijl in de communicatie voor politieke doeleinden van de partij resoluut af', aldus een reactie van Inter IKEA Systems, de wereldwijde franchisegever en eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten van het bedrijf.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten