Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea verkleint nieuw te bouwen vestiging vanwege internetverkoop

De nieuwe vestiging van Ikea in het Engelse Reading wordt kleiner dan gepland. Als reden hiervoor geeft Ikea aan dat een kleinere winkel volstaat vanwege de verkoop via internet.

Ikea had in de planning een vestiging staan van 38.000 m2 en dat wordt nu teruggebracht naar 33.000 m2. In plaats van drie verdiepingen worden het er nu twee. Volgens  Roger Cooper, de projectmanager van Ikea in Reading, is de verandering een gevolg van de ‘altijd veranderende retailomgeving’. Hij stelt dat Ikea de klanten een ‘eenvoudige, gemakkelijke en prettige shopping experience’ wil geven en dat daarom gekeken is naar een verandering van de lay out. Het gevolg is een kleinere winkel die wel het hele assortiment van Ikea zal bieden. Het werk aan de nieuwe vestiging is inmiddels begonnen, een datum voor opening is nog niet gepland.

Verdere expansie
De verkleining van de nieuwe vestiging van Ikea in Reading, ten westen van Londen, betekent niet dat het Zweedse concern stopt met uitbreiding van het imperium. Want naast deze vestiging staan er in Engeland nog drie andere filialen op de rol, waaronder ook een vestiging in Londen. Terwijl er daar al vier Ikea’s zijn gevestigd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten