Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea viert 75ste verjaardag met heruitgave oude modellen

Ikea bestaat dit jaar 75 jaar en lanceert daarom drie collecties met producten uit de jaren ’50-’60, ’70-’80 en ’90-’00. De collecties komen in drie periodes dit jaar op de markt.

Aanstaande vrijdag 28 juli is het precies 75 jaar geleden dat Ingvar Kamprad in 1943 Ikea oprichtte. Ter gelegenheid daarvan lanceert Ikea de Gratulera collectie met modellen uit drie verschillende tijdsperioden. Deze collectie wordt tussen augustus en december gelanceerd in alle Ikea winkels wereldwijd. Hiermee speelt de Zweedse meubelretailer handig in op de al jaren durende vintage trend. De collectie is onderverdeeld in een drietal tijdsperiodes en zal in drie verschillende periodes op de markt worden gebracht. Ze weerspiegelen de woontrends van verschillende periodes.



Jaren '50-'60
In augustus verschijnt het eerste deel van de Gratulera collectie die verwijst naar de jaren ’50-’60.  De designs uit deze periode worden gekenmerkt door donkere houtsoorten, klassieke vormen en een sobere uitstraling. Voorbeeld hiervan is de Gagnet, een rieten stoel met metalen poten, die gelanceerd werd voor de opening van de eerste winkel in Älmhult in Zweden.



Klippan bank
In oktober volgt de lancering van de speelse en kleurrijke favorieten uit de jaren ’70-’80. Tijdens die periode  werd de Klippan bank een icoon, de eerste betaalbare sofa van Ikea. De bank, fameus vanwege de losse hoes die ook andere bedrijven leveren, wordt nu gebracht in felrood, kobalt blauw en helder geel.



Jaren '90-'00
In december volgt het laatste deel van de collectie met een selectie van iconen uit de jaren '90-'00. Die periode werd gekenmerkt door lichte houtsoorten, grafische patronen en functioneel design. Een icoon uit die periode is de PS 1995 bank met wielen en extra opbergruimte, die je zowel in de woonkamer, de hal als de slaapkamer een plek kunt geven. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten