Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ikea wil online omzet vervijfvoudigen

De online omzet van Ikea bedraagt nu 1,2 miljard euro. Dat zal de komende jaren groeien naar vijf miljard euro, zo verwacht CEO Peter Agnefjӓll.

Ikea heeft vestigingen in 42 landen, maar is met online v, CBNC, smartphone, tableterkoop pas actief in 13 landen, waaronder Nederland. Daar zit dus nog een behoorlijke groei in. Topman Peter Agnefjӓll denkt dat het Zweedse woonwarenhuis de komende vijf tot zes jaar kan groeien tot omzet van vijf miljard euro, zo vertelde hij deze week in een televisie-interview op de Amerikaanse kabelzender CNBC. Agnefjӓll zegt dat de grootste horde bij het opschalen van de digitale verkoopactiviteiten op het logistieke vlak liggen.

Late start wbwinkel
Ikea begon relatief laat met de directe verkoop via internet en lanceerde twee jaar geleden een webwinkel. Dat had volgens Agnefjӓll sneller gekund, maar hij ziet er ook de voordelen van. ‘We slaan nu een stap over in de technologische ontwikkelingen door ons gelijk te richten op smartphones en tablets.’ De 1,2 miljard euro omzet uit internetverkopen is ongeveer 4% van de totale omzet van 31,9 miljard, zo blijkt uit het gebroken boekjaar 2014/15 dat loopt van 1 septmber 2-14 t/m 31 augustus 2015. In Duitsland, de grootste markt voor Ikea, werd dit jaar tot eind augustus 190 miljoen euro online omzet geboekt. Voor Nederland zijn geen cijfers bekend.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten