Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

IMM Cologne geeft ruim aandacht aan trends en design

De meubelbeurs in Keulen profileert zich dit jaar nog meer met aandacht voor trends en design. Onder de gemeenschappelijk naam ‘Pure’ zijn er diverse aparte designonderdelen.


Onder de naam Pure Editions (hal 11) groeperen zich de high end meubelmerken. In hal 3.1 situeert zich Pure Village, een beursonderdeel waar aanbieders van verlichting, meubels, sanitair, home entertainment apparatuur, behang en andere interieurproducten zich presenteren. Dat gebeurt op een beperkt oppervlak waarbij de diverse producten vaak in een ‘natuurlijke omgeving’ worden getoond. Dus niet als kale producten, maar veelal in een huiselijke omgeving. Speciaal onderdeel binnen Pure Village is Das Haus, Interiors on Stage. Dit is een door de Italiaanse designer Luca Nichetto ingericht ‘huis’.

Jong en creatief talent
In hal 3.2 zijn creatieve designmerken aanwezig onder de naam Pure Editions. Dit jaar is de tweede editie van Pure Textile waarbij aanbieders van hoogwaardige en innovatieve stoffen zich gezamenlijk presenteren. Dat gebeurt ook in hal 3.2.
In dezelfde hal concentreert zich [D3] Design talents wat uiteen valt in een tweetal delen. De 27 winnaars van [D3] Contest (een wedstrijd voor jonge designers) laten hun winnende producten zien en onder de naam Design Professionals laten een aantal professionele jonge designers en designstudio’s zien wat zij in huis hebben. Onder de naam [D3] Schools zijn een tiental scholen aanwezig die zich concentreren op interieurdesign en productdesign. Deze presentatie zit net naast hal 11. 

Interior Innovation Award
De producten van de winnaars van de Interior Innovation Award worden getoond op de ‘Boulevard of Innovations’ in hal 3.1 en de passage 3/11. De Interior Innovation Award is een prijs die wereldwijde uitstraling heeft en wordt georganiseerd door de German Design Council.

De IMM wordt gehouden van 14 t/m 20 januari. 
Meer informatie: www.imm-cologne.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten