Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

In 2019 toch editie van beurs Intirio

Komend jaar zal de beurs Intirio toch plaatsvinden. Na de jongste editie eerder dit jaar werd besloten om over te stappen naar een tweejaarlijkse cyclus maar volgens de nieuwe eigenaar van de beurs wil 'de markt' toch een jaarlijks event.

Intirio zal komend jaar wel plaatsvinden. Reden voor deze verandering nadat juist in januari was besloten om de beurs niet in 2019, maar pas in 2020 weer te organiseren? 'Er blijft een duidelijke behoefte aan een ontmoetingsplek en een platform waar de interieurspecialisten zich kunnen oriënteren', zo meldt organisator Easyfairs op de website van Intirio. Het aanbod zal zich concentreren rond raam-, wand-, meubel- en vloerbekleding en de retail blijft de belangrijkste bezoekersgroep. Wat betreft de stands zal er sprake zijn van 'een creatief grondplan en een vernieuwde aanpak.'

Congres en tweede beurs
Het Intirio interieurcongres, dat normaal gesproken enige tijd voor de beurs werd gehouden, zal in de komende beurs geïntegreerd worden, verdeeld over twee ochtenden. Tevens wordt tegelijkertijd met Intirio de beurs TrendZ gehouden, een beurs voor Living & Lifestyle producten zoals bed- bad- tafel- en interieuraccessoires. Door beide beurzen te combineren plus een congres zegt Easyfairs te 'zorgen voor één groot interieur gebeuren waarvan de markt wil dat het bestaat.'

Overname Easyfairs
Zonder het expliciet te noemen is organisator Easyfairs zelf een belangrijke reden waarom Intirio toch doorgaat in 2019 terwijl direct na de editie van dit jaar werd gecommuniceerd dat de beurs verder zou gaan met een tweejaarlijkse cyclus, dus pas weer in 2020 zou worden gehouden.
Intirio werd sinds jaar en dag georganiseerd door Textirama en deze zag de laatste jaren de belangstelling voor de beurs afkalven, mede doordat exposanten van raamdecoratie al eerder besloten slechts om het jaar te willen deelnemen. Alles overwegende leidde dit tot de conclusie om de beurs een tweejaarlijkse cyclus te geven.

Twee beurzen ineen
Echter, net daags voor de beurs werd Intirio overgenomen door Easyfairs dat tientallen beurzen in bezit heeft en exploiteert. Daarbij behoort ook de succesvolle Nederlandse beurs TrendZ en Easyfairs besloot vorige maand om het concept van die beurs naar België te exporteren. Door deze beurs direct te koppelen aan Intirio krijgt het geheel een dermate gewicht dat beide beurzen gezamenlijk ongetwijfeld veel bezoekers uit de (retail)inrichtingsbranche zullen trekken. Een wat klein uitgevallen Intirio wordt dan voor lief genomen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten