Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

In Manilla komt grootste Ikea ter wereld

In 2020 opent Ikea in de Filipijnse hoofdstad Manilla een vestiging van 65.000 vierkante meter. Gemiddeld telt een Ikea 35.000 vierkante meter.


De vestiging in Manilla komt in de Mall of Asia, het grootste gebouw van de Filipijnen. Ikea huurt daar  65.000 vierkante meter en investeert daarvoor 134 miljoen dollar. De tot nu toe grootste Ikea staat in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Gemiddeld zijn de woonwarenhuizen met 35.000 vierkante meter een stuk kleiner. De grootste Ikea-winkel in Nederland staat in Groningen en telt 42.000 vierkante meter.

Groei in Azië
Ikea kiest onder meer voor de Filipijnen vanwege de opkomende middenklasse die steeds meer heeft te besteden. Er wonen momenteel 105 miljoen mensen, de economie groeit al jaren met meer dan 6% en de uitgaven van huishoudens  zijn hoog.
Ook in andere Aziatische landen ziet Ikea mogelijkheden. In augustus ging de eerste winkel in India open en daar ziet de Zweedse retailer mogelijkheden voor 25 vestigingen. Het bedrijf zit sinds 2006 in Japan en wil dat uitbouwen tot veertien in 2020. In datzelfde jaar wil Ikea een stadswinkel open in Tokio.

Stadswinkels
In markten waar Ikea al langer actief is, is de trend volledig anders en experimenteert Ikea met stadswinkels die kleiner zijn en niet het volledige assortiment in huis hebben. De komst van nieuwe grote ''blauwe dozen' wordt steeds kleiner omdat met name jongeren steeds minder makkelijk de vestigingen aan de randen van stad kunnen bereiken vanwege het gemis aan een auto. Eerder dit jaar werd in mei de komst van een vestiging in Leiderdorp afgeblazen en in september werd afgezien van een nieuw filiaal in Zaandam.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten