Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

India is Partnerland tijdens beurs Ambiente

Voor de komende editie van Ambiente krijgt India extra aandacht. Zo zal de Indiase designer Ayush Kasliwal voor de beurs een tweetal grote displays maken met een selectie van Indiase producten.

Zoals ieder jaar kiest Ambiente (8 t/m 12 februari in Frankfurt) een zogeheten Partnerland, een land dat tijdens de beurs in het zonnetje wordt gezet. Dit keer is dat India. Onderdeel daarvan is een designer uit het desbetreffende land die naar eigen inzicht een kleine tentoonstelling mag inrichten met producten uit het gastland. Dat gebeurt dit keer door de Indiase designer Ayush Kasliwal.

Handwerk 
Handwerk zal hierin een belangrijke rol vervullen want dat is een van de sterke punten van het land, zo stelt Kasiwal. Dat zal tot uiting komen in zowel traditionele producten als producten die zijn ontwikkeld voor de internationale markten. Bij de meer traditioneel getinte producten zal er speciaal aandacht worden gegeven aan productietechnieken.

Design nog in kinderschoenen
India maakt al jaren een snelle ontwikkeling door, maar het begrip design moet nog grotendeels ontwikkeld worden, zo stelt gastdesigner Kasiwal. Dat is onder meer te zien bij de de productie van meubelen. Vijftig jaar was het gebruik van meubelen nig minimaal, iedereen al gewoon op de grond, aldus Kasiwal. Hij ziet de internationale belangstelling hiervoor groeien, vooral uit Italie.

Meer informatie: www.ambiente.messefrankfurt.com
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten