Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

ING voorspelt 5% groei voor woonwinkels in 2020

ING Economisch Bureau voorziet een groei van 3% voor de totale detailhandel in 2020. Woonwinkels profiteren volgens de bank van het verduurzamen, verfraaien en verbouwen van huizen.
 


Volgens de ING zal de omzet in de totale detailhandel in 2020 met 3% groeien, maar tussen de verschillende sectoren zitten grote verschillen. Supermarkten zitten in de lift, speelgoedwinkels krijgen het nog zwaarder en woon- en doe-het-zelfwinkels zijn spekkoper en ING Economisch Bureau voorspelt een omzetgroei van 5% voor woonwinkels en doe-het-zelfzaken. Een sterke huizenmarkt is daarvan een belangrijke oorzaak, zo stelt de bank. Want de terugval van het aantal woningtransacties (van 218.000 dit jaar naar 210.000 in 2020) blijft beperkt en mensen steken geld in het verduurzamen, verfraaien en verbouwen van hun huis.

Hogere koopkracht
Algemene factoren die een rol spelen in de voorspelde groei van de detailhandel zijn volgens ING een goed consumentenvertrouwen, nog meer werkgelegenheid en een daardoor hogere koopkracht. Niet alle retailers zullen 2020 met vertrouwen tegemoet zien. In de fashion voorspelt ING een lichte omzetdaling en bij speelgoedzaken een fose krimp.
 

Sterkste groei online
De sterkste groei vindt volgend jaar online plaats, zo verwacht ING. In het multichannel-segment wordt een groei verwacht van 20% en bij pure webshops 12%. De groei bij deze laatste categorie, de pure webshops dus, zwakt de laatste jaren wel af. Inmiddels is e-commerce in categorie├źn als elektronica, speelgoed en fashion goed voor een marktaandeel van 30% tot 40%.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten