Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

ING voorziet omzetgroei van 2,5% voor woonbranche

ING Economisch Bureau denkt dat woninginrichters dit jaar gemiddeld een groei van 2,5% zullen zien en voor 2016 een toename van 2%. Vooral de aantrekkende huizenmarkt speelt hierin een positieve rol.

Voor de non-food als geheel verwacht ING Economisch Bureau voor 2015 een omzetstijging van 1,5%. Woninginrichters deden het vooral de eerste twee maanden van dit jaar goed met een stijging van 3,6% (volgens het CBS). Opmerkelijk is dat de doe-het-zelf zaken in dezelfde periode hun omzet zagen dalen met 3,6% ten opzichte van de eerste twee maanden van 2014. Volgens de ING is dat deels te verklaren uit de goede omzet in dat jaar waardoor het dit jaar extra tegenvalt. Het is nog afwachten wat de gevolgen voor de dhz-markt zullen zijn van het stopzetten van het verlaagde BTW tarief op verbouwingen per 1 juli, maar ING verwacht dat ook dhz-zaken kunnen profiteren van betere marktomstandigheden. Dit jaar zal de omzet stabiel blijven, voor 2016 ziet de bank een plus van 2%.

Neerwaartse prijsdruk
De cijfers zijn dus voor het eerst sinds jarig gunstig en de vooruitzichten bestendigen de opwaartse lijn en zeker de woongerelateerde winkels zullen hier profijt van hebben, zo verwacht ING. Aan de andere kant is er sprake van een neerwaartse prijsdruk waardoor het voor veel retailers lastig is om gezonde marges te maken. Vooral in het middensegment, waar de meeste retailers zitten, is er veel prijsconcurrentie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten