Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Inkoopplatform Orderchamp organiseert 'digitale beurs'

Het online b to b platform Orderchamp houdt later dit jaar een drietal 'digitale beurzen' met productpresentaties, webinars en lezingen. Dit als een soort vervanging van fysieke beurzen die vanwege corona zijn uitgesteld of afgelast.
 


Orderchamp is een online platform waar merken/leveranciers zich kunnen presenteren en waar retailers kunnen inkopen. Het platform richt zich vooral kleine producten zoals woonaccessoires, sieraden, bed- en badspullen, verzorgingsproducten en producten voor kleine kinderen. Het platform richt zich met name op kleine winkeliers die vaak naar beurzen gaan om in te kopen. Nu er veel onzekerheid is rond beurzen of er een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten vanwege corona springt Orderchamp hierop in en gaat aan de slag met een drietal 'digitale beurzen'.

Online presentaties en webinars
De eerste ( 2 t/m 5 augustus) heeft als thema Home Essentials, daarna volgen Beauty & Jewelry (30 augustus t/m 2 september) en Kids & Gifts (4 t/m7 oktober). Tijdens die beurzen zijn er productpresesentaties, lezingen en webinars die gratis online zijn te volgen. Merken/leveranciers kunnen zo hun producten presenteren en retailers kunnen desgewenst direct orders plaatsen.

Groei platform
Orderchamp werd vorig jaar september gelanceerd als platform waar merken/leveranciers en inkopers bij elkaar worden gebracht. De merken krijgen zo meer aandacht dan via de eigen webshop en inkopers kunnen in korte tijd zich uitgebreid oriƫnteren op een breed aanbod. Het scheelt de merken veel tijd om potentiƫle klanten te bezoeken en retailers kunnen van afstand hun inkopen doen. Via algoritmes kan Orderchamp aanbevelingen doen aan retailers, bijvoorbeeld aan de hand van inkoop- en surfgdrag. Volgens Orderchamp maken inmiddels 800 merken en 10.000 retailers gebruik van het platform.

Fysieke en digtale beurs
Aardig detail: afgelopen najaar was er een soort samenwerking tussen Orderchamp en de (fysieke) beurs ShowUP die beide grotendeels dezelfde doelgroepen willen aanspreken. ShowUP zou eind augustus worden gehouden, maar is vanwege corona verplaatst naar 27 en 28 september. De drie 'beurzen' van Orderchamp worden nu deels voor deze datum gehouden.

Meer informatie: www.orderchamp.com


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten