Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Innovatieve producten op Domotex: van lijmkam tot machine voor uitharding hardwaxolie met ledverlichting

Op de beurs Domotex worden 38 producten getoond die volgens een jury in aanmerking komen voor de onderscheiding Innovations @ Domotex.

Uit een aantal inzendingen koos een vakjury diverse producten die alle te maken hebben met vloerbedekkingen of producten om deze te leggen. De jury keek naar technische vernieuwingen, design, kwaliteit en de relevantie voor de diverse doelgroepen. Ook duurzaamheid was een belangrijk criterium. De gekozen producten geven een trend aan of wat een trend zou kunnen worden, aldus de jury.

Droging via ledverlichting
De 38 bekroonde inzendingen zijn verdeeld over diverse categorieën met zes inzendingen uit Nederland. Dat zijn FB Hout met een dubbele visgraatvloer (foto helemaal boven), Bijlard met de lijmkam Sqraper waarmee je een lijmemmer volledig leeg kunt schrapen (hierboven) en De Vesting werd onderscheiden vanwege de techniek om met ledlampen hardwaxolie snel uit te harden. (Voor de werking zie het filmpje hieronder).

Flotex Planks
Fabrikant Forbo werd driemaal door de jury er uit gepikt met innovatieve producten. Dat was voor de marmoleum collectie Cocoa, voor de collectie homogeen vinyl Shpera en voor de Flotex Planks (zie foto onder). Flotex is een soort kruising tussen textiele vloerbedekking en een vlakke vloerbedekking en wordt vooral projectmatig ingezet.


Presentatie
De Nederlandse plus de overige geselecteerde producten in de verschillende categorieën zijn op de beurs te zien in de hallen 6 (tapijt en elastische vloerbedekking), hal  9 (parket, laminaat en techniek) en hal 17 (moderne handgemaakte karpetten). Het zal zichtbaar zijn onder de naam Innovations@Domotex.

Domotex wordt in Hannover gehouden van 14 t/m 17 februari 2017.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten