Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail en Modint onder hetzelfde dak

Brancheorganisatie Modint is per 1 juli ingetrokken bij soortgenoot INretail in Zeist. Modint vertegenwoordigt leveranciers in mode, interieur, tapijt en textiel en INretail is de spreekbuis van hun afnemers, de winkeliers.


Vertegenwoordigers van INretail en Modint proosten op de verhuizing.

Naast praktische voordelen zoals directe kostenvoordelen is de verhuizing van Modint naar het pand van INretail gunstig voor de kwaliteit en de efficiency aan de achterkant van beide verenigingen. ‘Het contact tussen beide brancheorganisaties wordt veel beter en daarvan profiteren de leden uiteindelijk ook’, zo stelt Modint in een bericht op de site.

Versterking van kennis
Modint vertegenwoordigt fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in mode, interieur, tapijt en textiel. INretail opereert deels in dezelfde branches met winkeliers in onder andere wonen en mode, naast ondernemers met schoenen- en sportzaken. Beide verenigingen ‘versterken elkaars kennis op het gebied van innovatie, nieuwe businessmodellen, opleiding, personeel, maatschappelijk verantwoord ondernemen en internationalisering’, laat INretail weten.

Uitbreiding
Met de komst van Modint verhuist ook de International Apparel Federation (IAF) mee. De IAF is de internationale federatie voor de kledingindustrie en brengt een groot netwerk van internationale kledingbrancheorganisaties en fabrikanten met zich mee.
In 2013, toen de brancheverenigingen CBW en Mitex nog moesten gaan fuseren tot INretail, trok Tuinbranche Nederland in het pand. Zij werkt nauw samen met INretail. Zo werd in september 2016 de cao van brancheorganisatie Tuinbranche Nederland geïntegreerd in de cao Fashion, Sport & Lifestyle van INretail.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten