Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail stopt cao-gesprek met vakbonden

Brancheorganisatie INretail is gestopt met het overleg met de vakbonden over de cao. INretail zoekt nu naar alternatieven om toch tot een door de leden gewenste cao Wonen te komen.

Na meerdere gesprekken over de cao Wonen heeft INretail besloten om het overleg met FNV en CNV te stoppen. Volgens INretail zouden verlaging van de zondagstoeslag, meer invloed van de medewerker op de compensatie van de toeslag in vrije tijd en een loonsverhoging onderdeel moeten uitmaken van de cao. ‘Inmiddels hebben FNV en CNV laten weten dat het besproken pakket veel te mager is en dat zeker op het gebied van de jeugdlonen een forse stap gemaakt moet worden’, zo laat INretail weten op haar site. ‘Verhoging van de jeugdlonen is echter dusdanig kostenverhogend voor de bedrijven in Wonen dat verder praten geen zin heeft’, zo besluit de brancheorganisatie.

Wat nu?
Per 1 januari wordt het wettelijk minimumloon weer aangepast. INretail adviseert ondernemers die een loonsverhoging willen geven om schriftelijk af te spreken dat deze loonsverhoging verrekend mag worden met een cao-loonsverhoging, mocht deze in 2016 worden afgesproken. In tussentijd zoekt INretail naar alternatieven om toch tot een door de leden van INretail gewenste cao te komen.

Cao INretail Fashion Sport
Afgelopen juli sloot INretail een cao af voor Fashion Sport, naast Wonen het andere segment dat INretail bedient. Hier ging het om vergelijke zaken zoals hierboven vermeld. De cao werd overigens ‘beperkt’ afgesloten, de FNV ondertekende de cao niet.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten