Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail verbijsterd omdat leden buiten de boot vallen voor TOGS-regeling

Winkeliers in de kleding-, schoenen-, woon- en sportbranche komen niet in aanmerking voor een uitkering via de TOGS-regeling van de overheid om ondernemers financieel te steunen vanwege de cornonacrisis.

Brancheorganisatie INretail komt op voor de belangen van retailers in de woon-, kleding, schoenen- en sportbranche en toonde zich afgelopen dagen tevreden over de maatregelen die de centrale overheid afkondigde om ondernemers te steunen nu zij hard worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Een van die maatregelen is de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren waarmee ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro kunnen krijgen om hun vaste lasten te kunnen betalen.

Moeilijk verkoopbare voorjaarscollecties
Gisteren bleek dat leden van INretail die werkzaam zijn in de kleding-, schoenen-, woon- en sportbranche niet in aanmerking komen voor deze regeling. INretail toont zich hierover onthutst omdat de omzet bij veel winkeliers enorm is gekelderd, mede doordat de overheid de mensen aanraadt zoveel mogelijk thuis te blijven. Vooral bij schoenenzaken en nog sterker bij moderetailers speelt mee dat zij net de voorjaarscollecties in huis hebben die slechts in een korte periode verkocht kunnen worden. Een voorraad die snel in waarde vermindert en nauwelijks klanten is geen prettig vooruitzicht.

Woonretailers minder zwaar getroffen
Op de site van INretail zijn het dan ook vrijwel uitsluitend leden uit de schoenen, sport- en modebranche die hun beklag doen over de regeling. Winkeliers ujt het segment wonen lijden weliswaar ook onder het sterk verminderde bezoek, maar hebben veel minder specifiek tijdgebonden collecties. Ook hebben zij, in tegenstelling tot moderetailers, nauwelijks voorraden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten